روانشناسی

  • ۰
  • ۰

حرف زدن یکی از ساده‌ترین و پیش‌پاافتاده‌ترین مهارت‌های زندگی است که هر فرد در طول دوران حیات خود کسب و با آن رشد می‌یابد. اما چند درصد اطرافیان ما قادر هستند لب‌تر کنند و با چند جمله‌ی ساده ما را جادو کنند؟ چند نفر اطراف ما پیدا می‌شود که قدرت جذب کردن دیگران را با فن بیان خود داشته باشد؟

در دنیای واقعی هیچ کس با استعداد ذاتی حرف زدن و خصوصا جذاب صحبت کردن متولد نمی‌شود. مهارت‌های فن بیان و سخنرانی از جمله اموری هستند که پشتکار و اصرار زیادی می‌طلبند؛ چون کاملا اکتسابی هستند و هرگز بدون تمرین به دست نمی‌آیند.

فکر می‌کنید چه عواملی باعث جذب کردن دیگران می‌شود و چه طور جذاب صحبت کنیم؟

ما در دانشگاه زندگی با تکیه بر تجربیاتی که در این سال‌ها کسب کرده‌ایم و مروری بر نمونه‌های عینی در بحث فن بیان، نکاتی را گردآوری نمودیم که در ادامه با شما به اشتراک می‌گذاریم. شما را به خواندن ادامه‌ی این مطلب دعوت می‌کنیم.

جذب کردن دیگران با فن بیان: چه طور جذاب صحبت کنیم؟

برای جذاب‌تر بودن هر کسی ترفند خودش را دارد؛ اما اینکه چه طور جذاب صحبت کنیم اصول و قواعد خاصی دارد که در بحث فن بیان دائما بدان پرداخته می‌شود.

جذب کردن دیگران با فن بیان

جذب کردن دیگران با تقسیم‌بندی جملات در سخنرانی

هر گفتگویی که به صورت روزمره انجام می‌دهید، حتی گفتگوهای دونفره مختصر در حکم سخنرانی برای هر نفر هستند. سخنرانی را چگونه می‌پندارید؟ درباره سخنرانی چه تصوری دارید؟

سخنرانی را بهتر است به جای هر موجود یا شی دیگری، یک کتاب تصور کنید. هر کتاب فهرست مجزا و طبقه‌بندی شده‌ای دارد که به خواننده در یافتن صفحات مختلف کمک می‌کند. اگر قرار باشد حجم یک کتاب بدون عنوان‌بندی و فهرست در کنار هم قرار بگیرد چیزی جز سرگردانی خواننده نداشت.


سخنرانی هم دقیقا همین حالت را دارد. اگر کتاب سخنرانی را باز کنید و بدون هیچ مقدمه‌ای به اطلاعات پراکنده و بی‌نظمی برسید که هیچ انسجامی ندارند چه می‌کنید؟

جمله‌بندی‌های آگاهانه و اصولی یکی از راه‌های ابتدایی جذب کردن دیگران با فن بیان است. گوینده‌ای که سعی دارد جملات زیادی را با سرعت و شتابزدگی به مخاطبش تحویل دهد تنها در خسته کردن و دلزدگی مخاطب است که موفق می‌شود.

جذب کردن دیگران با فن بیان

برای آشنایی بیش‌تر با نحوه سکانس بندی در سخنرانی توصیه می‌کنیم به مطالب اخیر دانشگاه زندگی رجوع کنید. قبلا در دانشگاه زندگی آموزش داده‌ایم که هر جز از جمله چه طور می‌تواند به سکانسی جداگانه تبدیل شود تا علاوه به انتقال مناسب پیام، مخاطب را مجذوب سخنران کند.

گفتنی است سخنرانی‌هایی که بخش‌های مختلف آن سکانس‌بندی نشده‌اند اگر با فنون زبان بدن سخنران تلفیق شود سردرگمی بیش‌تری برای مخاطب به همراه دارند.

مقالات بیشتر را اینجا بخوانید

  • ۹۷/۰۷/۰۱
  • کیمیا یزدانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی